aacj

jurisdictie - alternativa - privata

scroll down

ARBITRII AACJ

În data de 24 februarie 2016, a intrat în vigoare noul REGULAMENT de arbitraj, care include și onorariile arbitrilor.

COLEGIUL va desemna arbitrii exclusiv din avocații înscriși în tabloul de avocați ai Baroului Cluj (U.N.B.R.). Lista de arbitrii va fi compusă din avocații definitivi cu o vechime neîntreruptă în profesie de 15 (cincisprezece) ani, care  solicită aceasta prin completarea formularului CERERE DE ÎNSCRIERE ÎN TABLOUL ARBITRILOR. Lista de arbitrii va fi actualizată anual, sau în funcție de rolul tribunalelor arbitrale. REGULAMENTUL, stabilește că faptul că, din tabloul arbitrilor  COLEGIUL alege o listă cu un număr impar de supraarbitri. Numai acești suprarbitrii, pot fi numiți și arbitri unici. 

Nominarea COLEGIULUI ca arbitru în Tribunalul Arbitrar, nu constituie nici o obligație, persoana numită având posibilitatea ca, înainte de demararea procedurilor, să refuze însărcinarea fără a fi obligată  a motiva refuzul său.  

Pentru înscrierea în tabloul Arbitrilor sau Supraarbitrilor este așadar necesară îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege sau / și REGULAMANTE și completarea formularului CERERE DE ÎNSCRIERE ÎN TABLOUL ARBITRILOR.

Formularul interactiv este în format pdf (portable document format), care poate fi vizualizat și utilizat cu programul ADOBE READERAdobe Reader 

Acesta poate fi completat direct pe sistemul dumneavoastră, apoi imprimat, semnat olograf, scanat  și expediat la : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Daca formularul interactiv nu functioneaza pe sistemul dumneavoastra, descarcati pentru imprimare, care poate fi vizualizat cu programul ADOBE READERAdobe Reader. Aceast formular se imprimă, completează și semnează olograf, iar apoi scanat se expediază la : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Alături de formular va fi expediată o copie a actului de identitate și o copie a legitimatiei de avocat. 

După primirea documentelor, COLEGIUL vă informează asupra deciziei privind înscrierea în tabloul arbitrilor și / sau supraarbitrilor. 

 

We have 8 guests and no members online

Back to Top